Varma händer

Detta är en idé skapad för att sprida värme i kylan. Leta reda på ett par vantar som ingen använder hemma, köp ett par andrahand eller sticka/virka själv. Lägg dessa vantar i din väska. När du ser någon utomhus som ser ut att behöva värma händerna, erbjud det extra paret till hen! SPRID ORDET! Genom att använda hashtaggen #varmahänder kan du via sociala medier göra andra medvetna om detta. Be dem #varmahänder och sedan sprida ordet. Tillsammans kan vi värma händer! kontakt: [email protected]

Sticka/Virka själv!

Publicerad 2013-12-02 20:40:44 i Varma H�nder,

Är du händig? Eller kanske tycker du om att pyssla? Du kanske rent av vill lära dig att sticka eller virka för att du tycker att #varmahänder är en så fantastiskt bra idé!? 
Därför länkar jag till sidor där det finns mönster och beskrivning på hur du ska gå tillväga.
 
Sicka Mera - Vantar
 
Garngrossisten - Vantar
 
Kan du inte virka eller sticka? Oroa inte! Det är väldigt lätt, så länge du har tålamod, sticknålar/virknål, en sax och garn.
Här följer bilder på hur du ska göra:
 
Nedanför här finner du lite fiffiga Youtube-klipp!
 
Lär dig sticka del 1
 
Stickning för nybörjare
 
 
Det går väldigt bra att Googla "Lär dig sticka" eller "Lär dig virka" för det finns en hel uppsjö av instruktionsvideos, bilder eller skrivna beskrivningar att lära dig av.
Personligen skulle jag säga att virka är lättare om du är nybörjare. Det är en nål istället för två och det är lättare att fortsätta göra maskor när du väl har en.
Det är även väldigt bra att ta dig till en garnbutik för att veta mer, lösa problem du stöter på eller för att få andra bra tips! Garn kan du köpa på t.ex. Coop då det är mycket billigare än i garnbutiken.
KOM IHÅG att det finns olika garn för olika ändamål! Ska du göra vantar bör du ha ett garn som det inte är mycket bomull i, då det suger åt sig mycket vatten och då inte isolerar kyla särskilt väl. Leta efter ett garn med YLLE, ULL och kanske lite polyamid i. Det är varmt och isolerande.

Glöm inte det här med tålamod. Det är jättelätt att göra fel men det inte gör något om du skulle råka göra det. Alla gör fel och det är ingen fara för det. Lär dig av felet, återhämta tålamodet och fortsätt!
 
Lycka till!

/Emilie

Kommentarer

Postat av: Anna-Lisa

Publicerad 2013-12-04 12:44:48

Hej. Ser du lånat en bild från min blogg. Jag länkar till hela sticka lovikkavantar inlägget. http://annalisapersson.wordpress.com/2010/11/11/sticka-som-i-fjarde-klass/
Tycker själv att det är en ganska utförlig beskrivning. Det är lätt att sticka vantar.
Och tack för ett bra initiativ.

Svar: Tack! Vad bra att du länkar. Det håller jag med om! Jag hoppas många inspireras att sticka/virka nu. Tack själv, sprid det vidare! #varmahänder
Varma Händer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Varma Händer

Detta är en idé skapad för att sprida värme i kylan. Leta reda på ett par vantar som ingen använder hemma, köp ett par andrahand eller sticka/virka själv. Lägg dessa vantar i din väska. När du ser någon utomhus som ser ut att behöva värma händerna, erbjud det extra paret till hen! SPRID ORDET! Genom att använda hashtaggen #varmahänder kan du via sociala medier göra andra medvetna om detta. Be dem #varmahänder och sedan sprida ordet. Tillsammans kan vi värma händer!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela